Premium Blades, No BS.

Nezdal® tillverkar och säljer sågblad av premiumkvalitet. Vår huvudsakliga marknad finns i Sverige, Norge och Tyskland, men vi säljer även till resten av världen, och under 2022 sålde vi till kunder i totalt 51 länder.

Vi har lager på följande platser: Landvetter (Sverige), Skien (Norge), och Flensburg (Tyskland). Detta säkerställer blixtsnabba leveranser till våra kunder både inom EU och resten av världen.

Vi grundades 2019 och har på fyra år blivit en riktig utmanare till de stora varumärkena där ute. Vårt team består av ett ambitiöst gäng med kompletterande kompetenser, såsom snickare, ingenjörer, ekonomer och digitala marknadsförare. Vi har alla ett gemensamt mål: att göra skillnad på marknaden för sågblad under åren som kommer.

Vår historia

Vår resa tar sin början på en byggarbetsplats i utkanten av Oslo i Norge. På rasten med en snickarpenna i handen, sågbladskisser på papperet och idén om ett nytt och unikt sågbladsmärke.

Saker har utvecklats snabbt från vår start 2019 och fram tills idag, där vi med rätta har blivit en verklig utmanare till giganterna där ute. Detta är vår historia, och den är under fortsatt skrivande👇

Sommar 2019

Idén uppstår 💡

Med flera års erfarenhet från både konstruktions- och projekteringssidan inom byggbranschen är Pål ständigt irriterad över sågblad som inte håller måttet vare sig vad gäller kvalitet eller pris.

Drömmen om att skapa en utmanare växer fram!

Höst 2019

Vi går all-in 🔥

Efter att ha utvecklat några prototyper och pitchar idén för Christian dröjer det inte länge innan killarna bestämmer sig för att säga upp sig från sina jobb och gå all-in. Företagets namn blir Oslo Tool Co. och arbetet med att skapa det perfekta sågbladet tar sin början.

Tillsammans med några av Norges skickligaste snickare börjar kartlägga vad som kännetecknar ett bra sågblad, vad som kan göras ännu bättre och vilken position vi ska inta på marknaden.

Vi arbetar dag och natt med vidareutveckling av prototyper, produktion av små serier och testning på byggplatsen.

Vinter 2020

Produktion av större serier och försäljning 📈

Vi ingår formella samarbetsavtal med ett antal fabriker som kan tillverka våra sågblad precis som vi vill ha dem.

Vi börjar med att tillverka och sälja multisågblad, men utökar snabbt produktionen till att även omfatta cirkelsågsklingor, bajonettsågblad och sticksågsblad.

Sommar 2022

10 000 kunder och robotlager 🤖

Sommaren 2022 blir en milstolpe för oss då vi passerar 10 000 kunder i Norge. Efterfrågan på våra produkter börjar nu bli så stor att vi bestämmer oss för att helautomatisera vårt lager och använda Autostore robotlager.

Detta frigör mycket tid för oss i administrationen och vi kan äntligen påbörja det projekt vi har planerat under en längre tid - nämligen internationalisering!

Höst 2022

Lansering av Nezdal® i Sverige och Tyskland 🥳

Hösten 2022 öppnar vi lager i Sverige (Landvetter) och Tyskland (Flensburg). Vi fyller på våra EU-lager med produkter och är redo för lansering på den europeiska marknaden.

Nezdal® är registrerat som varumärke i EU och vi startar försäljningen via våra egna webbutiker i Sverige (www.nezdal.se) och Tyskland (www.nezdal.de).

2024

Våren 2024 har vi fått fotfäste bland hantverkare och hobbysnickare i Norge, Sverige och Tyskland, och tusentals nöjda kunder köper direkt från våra nätbutiker.

Alla beställningar packas och skickas från våra lager i antingen Norge, Sverige eller Tyskland. Detta ger oss full kontroll över kundupplevelsen från det ögonblick vi får din beställning fram tills dess produkten levereras till din brevlåda.

Vi har ett nära samarbete med en handfull av de bästa fabrikerna i världen för att leverera förstklassiga sågblad hem till din dörr. Våra fabriker finns på både den europeiska och asiatiska kontinenten och tillverkar enligt våra patenterade ritningar och specifikationer.

Snickaren står fortsatt i centrum av vår verksamhet och är den kompass vi använder för att staka ut kursen på vår väg framåt.

Vår vision är att bli den ledande sågbladstillverkaren i Europa, och du kommer framöver uppleva att vi ständigt utökar vårt sortiment med nya innovativa produkter. Vi kommer aldrig sluta utvecklas, förbättras och förnyas!

2019

2024

Dra